Bemutatkozás

Bemutatkozás


A SZIÉTA Művészeti Stúdió működésének célja a színház, a tánc, a prózai és a zenés előadóművészet iránt érdeklődő diákok, illetve a színpadi pályára készülő fiatalok segítése és támogatása. Elsődleges feladatunk a tehetséggondozás.

Kollégáink a mozgásos, énekes, beszédtechnikai és önismereti foglalkozásokon a gyerekek és fiatalok előtt több fejlődési utat feltárva, a jelentkezők életkorát szem előtt tartva dolgoznak speciális és általános területeken. A foglalkozások keretén belül megteremtjük a képességek szerinti fejlődés lehetőségét. A SZIÉTA Művészeti Stúdió diákjai félévente/évente közös vagy egyéni produkció keretén belül, szervezett közönség előtt mutatkozhatnak be.

Kimeneti feladatnak tekintjük a szakirányokon keresztül történő személyiségfejlesztést, a csoportos és az egyéni színpadi munkát, valamint a mindennapokban is hasznosítható lelki és szellemi felfrissülést.

SZIÉTA Művészeti Stúdió szakirányú művészeti területei a beszéd- és mozgásfejlesztés, hangképzés, személyiségépítés valamint a megfelelő szöveghasználat kialakítása. A közös munkák alapjául szolgáló versek, prózák, drámai művek, mozgásgyakorlatok, táncos koreográfiák, ének gyakorlatok a felkészülési folyamatok részeként jelennek meg.

Az önismereti gyakorlatok, a művészi beszéd, a magyar- és világirodalmi szövegismeret, a könyvtári órák, filmvetítések, és a színházi előadások megtekintése szintén a tapasztalatszerzést és az ismeretbővülést szolgálják.

A felsoroltak mellett egyéni felkészítő munka zajlik vers és prózamondó versenyekre, valamint Kazinczy, Szép magyar beszéd versenyre.

A tervezett produkciók más rendezvények és fesztiválok keretén belül is bemutatásra kerülnek.

 

A weboldal  az NTP-MR-MPA-12-025 kódjelű pályázatból valósult meg, a Nemzeti tehetségprogram ill. az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával.

6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Fb: facebook.com/szieta

Főoldal Bemutatkozás