Félőlény előadás

A tehetséggondozó program címe: Élet a Kiserdőben (F)Élőlénnyel

30 órás tehetséggondozó programunk Békés Pál: A Félőlény című meseregényére támaszkodva kívánja a drámapedagógia és annak társterületei segítségével (vizuális nevelés, zene, mozgás) a rászoruló gyermekek fejlesztését, olvasóvá nevelését, tehetségüknek kibontakozását elősegíteni. A mindehhez szükséges eszközök biztosításával megalapozzuk, az irányított foglalkozásokon keresztül segítjük a hátrányos illetve halmozottan hátrányos helyzetű tehetséges gyerekek képességeinek fejlesztését. A kapcsolódó események emelik a program élményszerűségét és kulturális tájékozottságot biztosítanak.  

Az „Élet a Kiserdőben” elnevezésű tehetséggondozó program elsődleges célja, hogy a tehetséges, de szociális helyzetük miatt hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetben levő gyermekek megfelelő tehetséggondozó és fejlesztő tevékenységben vehessenek részt. Ehhez a célhoz eszközként, kapcsolati elemként Békés Pál A Félőlény című meseregényén keresztül, komplex és játékos módon zajló foglalkozás sorozatot választottuk.

A programban a dramatikus kompetenciafejlesztéssel, ennek társterületeivel (zene, kézművesség, mozgás) fejlesztenénk meglévő képességeiket: ritmusgyakorlatok, hang- és beszédtechnikai játékok, dráma- és szituációs játékok, báb- és festménykészítés, táncos koreográfiákkal mozgáskultúra fejlesztés, finommotorika fejlesztése.

A program egyéb területeket is érint: a meseregény ismertetésével célunk az olvasási vágy felkeltése, az olvasóvá nevelés, a színházi világot kedvelő generáció gondozása. Fejleszteni kívánjuk a szövegértést, a szövegben való tájékozódás képességét. A program érzelmi és erkölcsi téren, látens módon ugyan, de nevelői munkát folytat a regényben felmerülő kérdések, karakterek és azok cselekedeteinek értelmezésén, feldolgozásán keresztül.

 

A weboldal  az NTP-MR-MPA-12-025 kódjelű pályázatból valósult meg, a Nemzeti tehetségprogram ill. az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával.

6000 Kecskemét, Kaszap u. 6-14.
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Fb: facebook.com/szieta